Ikrek, testvérek öltöztetése - Bozoki Kids Fashion
Gyerekruhák - Bozoki Kids Fashion
Indián nyár
2017 november 10.
Gyerekruhák - Bozoki Kids Fashion
Majd én! Egyedül!
2017 november 10.

Ikrek, testvérek öltöztetése

Gyerekruhák - Bozoki Kids Fashion

Ti hogyan öltöztetitek az egynemű ikreiteket, vagy a testvéreket?

Direkt egyformán, vagy direkt nem egyformán? Sokszor felvetődik a kérdés: hogyan öltöztessük őket?

Egypetéjű ikrek estében gyakran látni, hogy teljesen egyforma ruhában vannak a gyerekek, sőt még a frizurájuk is, és lányok esetében a  benne  lévő kis csatt, vagy hajgumi is egyforma. Ez tud jópofa, vicces is lenni, de van amikor kifejezetten zavaró, hiszen így az anyukán kívül jóformán senki nem tudja melyik gyerek kicsoda?  Ismeretségi körben jártam már kifejezetten kínos szituációban, hogy az állandóan egyformán öltöztetett gyerekeket soha nem sikerült megkülönböztetni, nevükön szólítani. Ugyanez lehet a helyzet óvodában, vagy iskolában is. A pedagógus is kerülhet nehéz helyzetbe, főleg ha a gyerekek még rá is játszanak. A teljesen egyformán öltözetés nem biztos hogy a jó személyiségfejlődés szempontjából, hiszen mindenkinek kell az, hogy külön személyiségként kezeljék, így különböző ruhákban is kellene hogy járjanak. Persze van olyan is, hogy az ikrek, vagy testvérek maguk kérik, hogy felvehessék ugyanazt amit a tesó (főleg a kicsik akarják utánozni a nagyobbakat, különösen ha felnéznek rá). De persze simán lehet az is, hogy nekik is az tetszik, na hát van ilyen!

A kisebbek esetében (csecsemőkor, kisgyerekkor) inkább a szülők ízlésétől, és döntésétől függ hogy mi kerül a gyermekre. Vagy attól, hogy a nagyitól, rokonoktól mit kaptak Karácsonyra… 🙂 Ovódáskortól pedig sok gyermek (főleg manapság) maga szeret dönteni arról mit is vesz fel.  Akárhogy is van, próbáljatok meg figyelni arra, hogy a gyerekek mit szeretnének, próbáljátok meg ez egyforma ruhák ellenére egyéniségüket is hangsúlyozni, és úgy alakítani a ruhatárat, hogy jól érezzék magukat a bőrükben függetlenül attól, épp milyen ruhát viselnek.

A szakemberek egyébként sok esetben azt javasolják, hogy egész korai idõszaktól kezdve az ikreket ne öltöztessük egyformán, hanem inkább hasonló, de más-más színű vagy szabású ruhát válasszunk nekik, hogy ezáltal kialakíthassák a saját stílusukat, egyéniségüket és színvilágukat.

Mindegy hogy döntötök, nálunk nyugodtan rendelhettek egyforma ruhákat is. Ahogy tetszik!

Írjátok meg nekünk ti hogyan vélekedtek erről a kérdésről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .