Interjú Csombok Krisztinával - Bozoki Kids Fashion
Az első hó
2017 november 29.
hátizsák - Bozoki Kids Fashion
A rose gold az új arany
2018 december 22.

Interjú Csombok Krisztinával

Kérlek mutatkozz be pár szóban 

Csombok Krisztinának hívnak, 24 éves vagyok, Budapesten élek és 2 éve kezdtem el dartsozni.

Erről a játékról nekem a filmekben a füstös angol kocsmák jelenetei jutnak eszembe. És nem is igazán értem hogyan játsszák… 🙂

A darts angol eredetű játék és sport. melynek során meghatározott méretű nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. A játékosok felváltva dobnak körönként 3-3 nyilat. A dobás értékét a nyíl által eltalált szektor száma adja meg.
A legismertebb játékmód az 501 dupla kiszálló. Mind a két játékos 501 ponttal kezdi el a játékot, a dobott pontszámok levonásra kerülnek az aktuális eredményből. Az a nyertes, aki előbb eléri a nulla pontot, mindezt csak a dupla szektoron elért pontokkal lehet elnyerni.

Nekem mikor és hogyan tetszett meg ez a sport?

2015-ben ismerkedtem meg a Darts sportággal, amikor Nagybátyám (Zoli) és Apukám (Laci) elkezdték sportszerűen űzni a dartsot és egyesületet is alapítottak. Nagy figyelemmel kísértem végig az edzéseiket és fejlődéseiket. Apukámmal 2016 februárjában beiratkoztunk Tar Béla által vezetett Darts Suli három hónapos darts tanfolyamára. Itt sajátíthattuk el a darts alapjait, melynek egyik része volt a fizikai edzés, ami az állóképességet, a dart célzáshoz történő megtartását, dobását segítő speciális gyakorlatokból állt. Begyakoroltuk a technikai elemeket: beállást, fogást, célzást, dobást és kialakítottuk a helyes taktikát, stratégiát. A mentális tréningnek köszönhetően gyorsan fejlődött mindenkinek a koncentráló képessége is, melyet a mindennapokban is kamatoztatni tudunk. Karácsonykor beneveztek engem is a 2016. évi PDC Hungarian Fan Club által rendezett országos amatőr bajnokságra, amin második helyen végeztem. Az online közvetítésnek köszönhetően az egész család otthonról szurkolhatott értem, aminek nagyon örültem. Ekkor gondolkodtam el a sportágválasztáson és tíz év labdarúgás után egy nagy fordulattal váltottam, és kezdtem el ezt az érdekes sportot.

Milyen keretek között játszol most? Milyen versenyek vannak?

A Darts Suli elvégzését követően szintén Tar Béla által vezetett, Smile Darts Clubhoz igazoltam le, ahol nagyszerű csapattagokat ismerhettem meg egytől-egyig. Egy igazi családias légkörben éreztem magam, ami a fejlődésben is segített. Az edzőnk által minden hónapban kapunk személyre szabott edzésterveket és felmérőket. Havonta többször is megyek versenyekre a Magyar Dart Szövetség által kiadott versenynaptár szerint. Különböző típusú versenyeken indultam eddig, steel és soft szakágban egyaránt, illetve egyéni, páros és csapatversenyeken is, nemcsak itthon hanem külföldön is. Idén eljuthattam Caorleba, Soft Európa Bajnokságra és WDF versenyekre Bécsbe és Prágába is.

Mennyire népszerű ez a sport a nők körében?

Sajnos sokkal kevesebben vagyunk, mint a férfi versenyzők, de a megyei steel és soft fordulókon valamint az országos bajnokságban is külön kategória van a hölgyek részére. Nőként férfiak között is indulok versenyeken, hiszen ebben a sportágban nem számít milyen fizikumú az ellenfél, itt saját magunknál kell jobbnak lennünk és természetesen az nyer, aki előbb megdobja a kiszállót.

Mit szeretsz benne a legjobban?

Számomra nagyon fontos az elhivatottság, szorgalom és céltudatosság. Ezenkívül az egész darts társadalom egy nagy családot alkot, ahol sok ismerőst, barátot tudtam szerezni és a párommal is darts közben ismerkedtem meg.

Mik a jövőbeni tervek, hová szeretnél eljutni ezzel a sportággal?

Az edzőmmel már készülünk a 2018-as évre és még több gyakorlással és keményebb edzésprogrammal indulunk neki az újévnek. Közelebbi és távoli céljaim között szerepel, hogy a magyar válogatott tagjaként képviselhessem a magyar színeket a nemzetközi porondon.

Gratulálunk a legutóbbi díjadhoz, jó látni, hogy egy ilyen férfias sportágban ilyen csinos lányok is vannak!

Köszönöm, a 2017-es évi célkitűzésem a Megyei Steel Női Bajnokság megnyerése volt, amit végül sikerült is megnyernem. Az utolsó versenyfordulóig kiélezett volt a mezőny. Nagyon büszke vagyok, hogy a hétvégi díjátadón végül én vehettem át az arany serleget. Az pedig külön öröm, hogy egy gyönyörű ezüst Bozoki Kids Fashion ruhában tettem.

Legközelebb egy arany színű bőr szoknyát kell viselned majd, hiszen az eredményeidhez az jobban illik. Sok sikert a jövő évben!

Úgy legyen! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .